Vepřové řízky na sýrovo-smetanové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžička oregáno
1 l smetana ke šlehání
5 ks tavený sýr
4 ks vepřový řízek

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a nakrájíme cibuli na kostičky, nasypeme ji do pekáče, přilijeme všechnu smetanu a přidáme tavený sýr.

  2. Na směs cibule se sýrem a smetanou položíme naklepané vepřové řízky, přelijeme omáčkou, přidáme oregáno a necháme zapékat asi 1 hodinu na 200 °C.

  3. Hotové vepřové řízky položíme na talíř, přidáme asi 8 lžic sýrovo-smetanové omáčky a jako přílohu volíme klasický knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!