Vepřové řízečky ve whisky krému recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
4 plátky vepřová kýta
omáčka
sůl
125 ml šlehačka
2 lžíce whisky
10 ks žampiony
1-2 lžíce hladká mouka
0.3 lžičky muškátový oříšek
1 lžíce mletá sladká paprika
na ozdobu
50 g sýr

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a opečeme na rozpáleném oleji. Pak řízečky naskládáme do pekáčku.

  2. Do výpeku dáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, zaprášíme moukou a orestujeme. Zalijeme šlehačkou smíchanou s whisky, ochutíme solí i kořením a promícháme. Na mírném plameni vaříme asi 5 minut, než omáčka zhoustne.

  3. Řízečky přelijeme omáčkou, vložíme do předehřáté trouby a 25 minut pečeme na 160 °C. Poté maso posypeme jemně strouhaným sýrem a 5 minut dopečeme.

  4. Vepřové řízečky ve whisky krému podáváme s vařenými brambory sypanými sekanou pažitkou nebo petrželkou, ozdobené snítkou rozmarýnu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!