Vepřové řízečky ve whisky krému recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 4 plátky vepřová kýta omáčka sůl 125 ml šlehačka 2 lžíce whisky 10 ks žampiony 1-2 lžíce hladká mouka 0.3 lžičky muškátový oříšek 1 lžíce mletá sladká paprika na ozdobu 50 g sýr
Postup Vepřové řízečky ve whisky krému recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme a opečeme na rozpáleném oleji. Pak řízečky naskládáme do pekáčku.
Do výpeku dáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, zaprášíme moukou a orestujeme. Zalijeme šlehačkou smíchanou s whisky, ochutíme solí i kořením a promícháme. Na mírném plameni vaříme asi 5 minut, než omáčka zhoustne.
Řízečky přelijeme omáčkou, vložíme do předehřáté trouby a 25 minut pečeme na 160 °C. Poté maso posypeme jemně strouhaným sýrem a 5 minut dopečeme.
Vepřové řízečky ve whisky krému podáváme s vařenými brambory sypanými sekanou pažitkou nebo petrželkou, ozdobené snítkou rozmarýnu.