Vepřové řízečky s bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
2 ks vejce
strouhanka
1 hrst petrželka
1 lžička saturejka
mletý pepř
hladká mouka
600 g vepřový řízek
1 lžíce sušená citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, nakrájíme na malé medailonky, osolíme a naklepeme. Omytou a osušenou petrželku a saturejku usekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a se solí a pepřem rozšleháme s vejcem. Jemnou strouhanku promícháme s usekanými bylinkami a strouhanou sušenou citronovou kůrou

  2. Malé řízečky obalíme v hladké mouce, smočíme v ochucených vejcích a obalíme v bylinkové strouhance. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách dozlatova

  3. Vepřové řízečky s česnekem a bylinkami podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!