Maminčina hrachová kaše recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
2 ks cibule
2 l voda
500 g žlutý půlený hrách

Postup přípravy receptu

  1. Hrách přebereme. Přebraný hrách vsypeme do sítka a propereme pod tekoucí vodou. Tento hrách má výhodu, že se nemusí předem namáčet

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrách vsypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody a vaříme 45 minut. Poté hrách osolíme a vaříme dalších 15 minut doměkka. Uvařený hrách scedíme a vývar si ponecháme stranou

  3. Cibuli osmahneme na másle dozlatova

  4. Uvařený hrách rozmixujeme na hutnou kaši a podle potřeby zředíme vývarem

  5. Kdo chce, přidá trošku smetany na zjemnění, ale nemusí být. Hrachovou kaši podle chuti přisolíme. Lze přidat i trochu pepře, majoránky, libečku, někdo si kaši rád dochutí i česnekem

  6. K hrachové kaši vmícháme osmaženou cibulku a máme hotovo

  7. Maminčinu hrachovou kaši podáváme s opečeným párkem, chlebem a nezapomeneme přidat sterilovanou okurku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!