Maminčina hrachová kaše recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Maminčina hrachová kaše
Postup přípravy receptu
-
Hrách přebereme. Přebraný hrách vsypeme do sítka a propereme pod tekoucí vodou. Tento hrách má výhodu, že se nemusí předem namáčet
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrách vsypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody a vaříme 45 minut. Poté hrách osolíme a vaříme dalších 15 minut doměkka. Uvařený hrách scedíme a vývar si ponecháme stranou
Cibuli osmahneme na másle dozlatova
Uvařený hrách rozmixujeme na hutnou kaši a podle potřeby zředíme vývarem
Kdo chce, přidá trošku smetany na zjemnění, ale nemusí být. Hrachovou kaši podle chuti přisolíme. Lze přidat i trochu pepře, majoránky, libečku, někdo si kaši rád dochutí i česnekem
K hrachové kaši vmícháme osmaženou cibulku a máme hotovo
Maminčinu hrachovou kaši podáváme s opečeným párkem, chlebem a nezapomeneme přidat sterilovanou okurku.