Vepřové polpety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
1 ks vejce
asi 1 hrst strouhaný parmazán
sekaná petrželová nať
500 g vepřová plec
1 ks cibule krájená nadrobno
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
salát
muškátový květ
podle potřeby
vývar
příloha
bramborová kaše

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a dvakrát umeleme. Přidáme sůl, muškátový květ, vejce, lžíci mouky a dobře promícháme.

  2. Ze směsi tvoříme placičky-polpety. Kostičky slaniny rozškvaříme, vložíme polpety a po obou stranách je dorůžova osmahneme. Přendáme je do nahřáté mísy.

  3. Na rozehřátém tuku lehce osmahneme cibuli, přidáme zbytek mouky a zalijeme vývarem. Polpety vložíme zpět, posypeme strouhaným sýrem s petrželkou a odkryté v troubě dopečeme.

  4. Polpety servírujeme s kaší a se zeleninovým salátem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!