Vepřové podle uzenáře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
- - olej
1 ks paprika
2 ks rajčata
1 ks cibule
150 ml smetana
150 ml smetana kysaná
- - paprika mletá
500 g plec vepřová
1 ks klobása pikantní

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené a naklepané maso a opečeme z obou stran. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, na plátky nakrájenou klobásu(pikantní) a krátce opečeme. Posypeme mletou paprikou a hned přidáme nakrájená rajčata nebo protlak a nakrájenou papriku. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso zalijeme smetanou a prohřejeme. Podáváme s houskovými knedlíky, noky nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!