Vepřové podle uzenáře recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina - - olej 1 ks paprika 2 ks rajčata 1 ks cibule 150 ml smetana 150 ml smetana kysaná - - paprika mletá 500 g plec vepřová 1 ks klobása pikantní
Postup Vepřové podle uzenáře recept
Postup přípravy receptu
-
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené a naklepané maso a opečeme z obou stran. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, na plátky nakrájenou klobásu(pikantní) a krátce opečeme. Posypeme mletou paprikou a hned přidáme nakrájená rajčata nebo protlak a nakrájenou papriku. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso zalijeme smetanou a prohřejeme. Podáváme s houskovými knedlíky, noky nebo těstovinami.