Vepřové po vídeňsku se sýrovými noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks cibule
150 g mrkev
1 ks zelená paprika
0 lžiček mletý kmín
1 hrneček sušené houby
1 konzerva rajský protlak
0 l bujon
200 g silný párek
200 g libové vepřové maso
podle potřeby
olej
100 g máslo
1-2 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
1 ks vejce
1 lžička máslo
0 l mléko
250 g hrubá mouka
100 g měkký tvaroh
100 g tvrdý sýr
0 lžiček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si namočíme houby do horké vody. Maso a párky nakrájíme na proužky. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev a papriku nakrájíme na jemné proužky. Houby, maso, párky, mrkev, česnek, kmín, sůl a pepř promícháme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku nakrájíme na jemno.

  2. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme připravenou směs a důkladně opečeme. Podlijeme trochou bujonu z masoxu, přidáme papriku, rajský protlak a dusíme doměkka. Omáčku můžeme zahustit moukou.

  3. Dále si z tvarohu, kousku rozpuštěného másla, vejce a soli utřeme hladkou kaši, vmícháme do ní mouku s troškou prášku do pečiva, mléko a vypracujeme tuhé těsto.

  4. Do mírně osolené vroucí vody vykrajujeme lžičkou noky, které vaříme asi 10 - 15 minut. Když noky vyplavou, raději jeden rozkrojíme na zkoušku. Pak je teprve slijeme přes cedník a necháme okapat. Noky dáme do mísy a pokapeme horkým máslem. Maso rozložíme na talíře, přidáme horké noky a posypeme je strouhaným sýrem. Masovou směs ozdobíme nakrájenou petrželkou.

  5. Vepřové po vídeňsku se sýrovými noky ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!