Vepřové po vídeňsku se sýrovými noky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks cibule 150 g mrkev 1 ks zelená paprika 0 lžiček mletý kmín 1 hrneček sušené houby 1 konzerva rajský protlak 0 l bujon 200 g silný párek 200 g libové vepřové maso podle potřeby olej 100 g máslo 1-2 lžíce hladká mouka podle chuti sůl mletý černý pepř příloha 1 ks vejce 1 lžička máslo 0 l mléko 250 g hrubá mouka 100 g měkký tvaroh 100 g tvrdý sýr 0 lžiček kypřící prášek do pečiva
Postup Vepřové po vídeňsku se sýrovými noky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si namočíme houby do horké vody. Maso a párky nakrájíme na proužky. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev a papriku nakrájíme na jemné proužky. Houby, maso, párky, mrkev, česnek, kmín, sůl a pepř promícháme. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Petrželku nakrájíme na jemno.
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme připravenou směs a důkladně opečeme. Podlijeme trochou bujonu z masoxu, přidáme papriku, rajský protlak a dusíme doměkka. Omáčku můžeme zahustit moukou.
Dále si z tvarohu, kousku rozpuštěného másla, vejce a soli utřeme hladkou kaši, vmícháme do ní mouku s troškou prášku do pečiva, mléko a vypracujeme tuhé těsto.
Do mírně osolené vroucí vody vykrajujeme lžičkou noky, které vaříme asi 10 - 15 minut. Když noky vyplavou, raději jeden rozkrojíme na zkoušku. Pak je teprve slijeme přes cedník a necháme okapat. Noky dáme do mísy a pokapeme horkým máslem. Maso rozložíme na talíře, přidáme horké noky a posypeme je strouhaným sýrem. Masovou směs ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Vepřové po vídeňsku se sýrovými noky ihned podáváme jako hlavní chod.