Vepřové po španělsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
sůl
1 ks paprika
2 dl smetana
2 dl voda
2 ks rajče
2 lžíce hladká mouka
mletá paprika
500 g vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Rajčata nakrájíme na kostky, papriky na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostky. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostky nebo nudličky.

  2. V hrnci orestujeme slaninu dozlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme a taktéž orestujeme. Vše zaprášíme moukou, orestujeme a přidáme smetanu s vodou. Zamícháme a přidáme rajčata s paprikou. Vepřové po španělsku vaříme zakryté asi 25 minut, než změkne maso. Pak vše ještě dochutíme solí, paprikou a pepřem.

  3. Vepřové po španělsku podáváme s rýží, brambory nebo jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!