Vepřové po čínsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce olej
1 ks vejce
2 lžíce solamyl
3 lžíce sojová omáčka
3 ks zelená paprika
60 dkg vepřová kýta
2 ks cibule střední
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na proužky. V misce rozmícháme solamyl s trochou vody, přidáme vejce a nakrájené maso.

  2. Promícháme, aby byl každý kousek masa obalen směsí. Vložíme na pánev s rozpáleným olejem a za stálého míchání opékáme, tak dlouho až se jednotlivé kousky masa navzájem neslepují. Osolíme a k téměř měkkému masu přidáme drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a proužky paprik.

  3. Zalijeme sojovou omáčkou a dusíme pod pokličkou za častého míchání, aby se škrob nepřipaloval na dno pánve. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.

  4. Cibule nesmí zhnědnout, jen zesklovatět.

  5. Jako příloha k vepřovému po čínsku se hodí hranolky, krokety, rýže,ale i obyčejný chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!