Vepřové plátky v hořčičné omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 plátky vepřové maso 1 ks cibule (větší) omáčka 1 lžíce hořčice plnotučná 1 ks bobkový list 3 kuličky nové koření hladká mouka 1 dl zakysaná smetana 2 lžíce kremžská hořčice podle chuti sůl a pepř
Postup Vepřové plátky v hořčičné omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji po každé straně osmažíme. Vložíme do pekáčku.
Na zbylém tuku od smažení zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vše vlijeme na maso. Přidáme vodu, zamícháme oba druhy hořčice, doplníme kořením a přisolíme.
Necháme péci asi 30-40 minut. Maso z pekáčku vyjmeme, nalijeme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a povaříme. Přidáme maso a necháme ještě chvilku přejít varem.
Skvělou přílohou k vepřovému masu v hořčičné omáčce jsou brambory ba všechny způsoby.