Vepřové plátky v hořčičné omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky vepřové maso
1 ks cibule (větší)
omáčka
1 lžíce hořčice plnotučná
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
hladká mouka
1 dl zakysaná smetana
2 lžíce kremžská hořčice
podle chuti
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji po každé straně osmažíme. Vložíme do pekáčku.

  2. Na zbylém tuku od smažení zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vše vlijeme na maso. Přidáme vodu, zamícháme oba druhy hořčice, doplníme kořením a přisolíme.

  3. Necháme péci asi 30-40 minut. Maso z pekáčku vyjmeme, nalijeme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a povaříme. Přidáme maso a necháme ještě chvilku přejít varem.

  4. Skvělou přílohou k vepřovému masu v hořčičné omáčce jsou brambory ba všechny způsoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!