Vepřové plátky s kapií recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 4 stroužky česnek
sůl
1 ks bujón
2 lžíce slunečnicový olej
mletý pepř
1 ks střední cibule
1 lžička kremžská hořčice
4 plátky vepřová krkovice
tmavá jíška
2 lžíce sterilovaná kapie
1 lžička tmavá sójová omáčka
2 lžíce zelená část z cukety

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji usmažíme dorůžova. Na ni dáme naklepané plátky masa, česnek nakrájený na plátky a bez opékání ihned přiklopíme poklicí. Maso pustí šťávu, ve které by se mělo udusit doměkka. Pokud potřebujeme podlévat, učiníme tak, až je šťáva vydušená na tuk

  2. Než se nám maso udusí, tak si z cukety nastrouháme na hrubém struhadle 2 lžíce zelené části a nakrájíme nadrobno 2 lžíce sterilované kapie. V troše vody si rozmícháme 1 lžičku kremžské hořčice

  3. Až máme maso měkké, tak přidáme rozmíchanou hořčici, horkou vodu na potřebné množství šťávy a mírně zahustíme jíškou. Provaříme, na dochucení přidáme bujón, sójovou omáčku, nastrouhanou cuketu a nakrájenou kapii. Necháme už jen přejít varem a odstavíme

  4. Vepřové plátky s kapií podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!