Vepřové plátky s jemnou houbovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 ml voda 100 g šalotka 100 ml bílé víno 150 g žampion 1 lžička čerstvá petrželka 4 plátky vepřové maso 1 kelímek smetana na vaření 1 lžička drcený zelený pepř 1 lžička maisena 150 g lišky v nálevu podle potřeby olivový olej
Postup Vepřové plátky s jemnou houbovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme vlhkým hadříkem a nakrájíme na plátky. Lišky scedíme a necháme odkapat. Umyté a osušené maso jemně naklepeme pěstí a opepříme. Šalotku nakrájíme na kostičky.
Připravíme si dvě pánve s troškou olivového oleje. V jedné pánvi orestujeme maso z obou stran, vyjmeme a udržujeme v teple.
V druhé pánvi orestujeme šalotku. Přidáme houby, petrželku a restujeme pěkně do hněda. Podlijeme vodou promíchanou s maizenou a bílým vínem. Přimícháme smetanu a za stálého míchání provaříme 5 minut při nízké teplotě.
Vepřové plátky upravíme na talíř a zalijeme jemnou houbovou omáčkou. Vepřové plátky s jemnou houbovou omáčkou podáváme s oblíbenou přílohou teplé jako hlavní chod.