Vepřové plátky s jemnou houbovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml voda
100 g šalotka
100 ml bílé víno
150 g žampion
1 lžička čerstvá petrželka
4 plátky vepřové maso
1 kelímek smetana na vaření
1 lžička drcený zelený pepř
1 lžička maisena
150 g lišky v nálevu
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme vlhkým hadříkem a nakrájíme na plátky. Lišky scedíme a necháme odkapat. Umyté a osušené maso jemně naklepeme pěstí a opepříme. Šalotku nakrájíme na kostičky.

  2. Připravíme si dvě pánve s troškou olivového oleje. V jedné pánvi orestujeme maso z obou stran, vyjmeme a udržujeme v teple.

  3. V druhé pánvi orestujeme šalotku. Přidáme houby, petrželku a restujeme pěkně do hněda. Podlijeme vodou promíchanou s maizenou a bílým vínem. Přimícháme smetanu a za stálého míchání provaříme 5 minut při nízké teplotě.

  4. Vepřové plátky upravíme na talíř a zalijeme jemnou houbovou omáčkou. Vepřové plátky s jemnou houbovou omáčkou podáváme s oblíbenou přílohou teplé jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!