Rychlé vepřové medailonky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
polohrubá mouka
1 lžička sójová omáčka
150 g vepřová kýta
voda na podlití
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme kýtu na menší plátky, které potom mírně naklepeme a posolíme a opepříme z obou stran

  2. Na pánvičku dáme trochu oleje a rozpálíme. Když máme rozpálenou pánev, tak medailonky opečeme z obou stran dozlatova. Ale pozor, nesmíme spálit maso

  3. Takto usmažené maso z obou stran zakápneme trochou sójové omáčky a přidáme trochu vody. Podlité maso poprášíme trochou polohrubé mouky a ještě chvíli podusíme

  4. Rychlé vepřové medailonky můžeme ihned servírovat s hranolky a talíř můžeme ozdobit podle svých možností.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!