Vepřové plátky pod slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
3 ks jablko
150 ml jablečný džus
150 g anglická slanina
podle chuti
sůl
vegeta
4 plátky vepřové maso
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Vepřové maso podle potřeby očistíme. Osolíme je a opepříme. Troubu rozehřejeme asi na 200 °C. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Zapékací misku vymažeme máslem. vyložíme ji plátky slaniny. Na ně dáme plátky jablek. Posypeme je vegetou, pepřem a trochou soli, poklademe cibulí, zalijeme džusem a nakonec je poklademe vepřovým masem. Nakonec je opět poklademe slaninou.

  3. Vepřové na slanině zakryjeme alobalem, uděláme do něj vidličkou pár dírek, vložíme do trouby a zapékáme, asi 25 minut. Pak alobal odstraníme a vepřové plátky pod slaninou pečeme, až jsou měkké.

  4. Krůtí prsa na jablkách ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže nebo brambory či kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!