Vepřové plátky pod slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 3 ks jablko 150 ml jablečný džus 150 g anglická slanina podle chuti sůl vegeta 4 plátky vepřové maso mletý černý pepř podle potřeby máslo na vymazání
Postup Vepřové plátky pod slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Vepřové maso podle potřeby očistíme. Osolíme je a opepříme. Troubu rozehřejeme asi na 200 °C. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Zapékací misku vymažeme máslem. vyložíme ji plátky slaniny. Na ně dáme plátky jablek. Posypeme je vegetou, pepřem a trochou soli, poklademe cibulí, zalijeme džusem a nakonec je poklademe vepřovým masem. Nakonec je opět poklademe slaninou.
Vepřové na slanině zakryjeme alobalem, uděláme do něj vidličkou pár dírek, vložíme do trouby a zapékáme, asi 25 minut. Pak alobal odstraníme a vepřové plátky pod slaninou pečeme, až jsou měkké.
Krůtí prsa na jablkách ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže nebo brambory či kaše.