Vepřové plátky Pikantérie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
100 ml vývar
2 lžíce máslo
2 ks cibule
2 lžíce kapary
2 lžíce hladká mouka
4 ks sterilovaná okurka
4 plátky vepřová pečeně
podle chuti
sůl
bílé víno
drcený černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky omyjeme, osušíme a naklepeme. Lehce je osolíme a opepříme z obou stran. Plátky potřeme olejem, vložíme do misky, zalijeme vínem a necháme v chladu marinovat.

  2. Zatím si očistíme cibuli. Nakrájíme ji nadrobno. Okurky nakrájíme na větší kostičky.

  3. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso na něm zprudka orestujeme z obou stran. Maso dáme stranou na teplé místo. Do pánve přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli dorůžova. Výpek s cibulí zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a dobře rozmícháme. Do omáčky vložíme maso a vše podusíme doměkka. Asi po 15 minutách dušení přidáme kapary a okurky. Podle potřeby přiléváme vývar. Pokud chceme mít omáčku pikantnější, přidáme nasekanou chilli papričku.

  4. Vepřové plátky Pikantérie podáváme s brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!