Vepřové plátky Pikantérie recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 100 ml vývar 2 lžíce máslo 2 ks cibule 2 lžíce kapary 2 lžíce hladká mouka 4 ks sterilovaná okurka 4 plátky vepřová pečeně podle chuti sůl bílé víno drcený černý pepř
Postup Vepřové plátky Pikantérie recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky omyjeme, osušíme a naklepeme. Lehce je osolíme a opepříme z obou stran. Plátky potřeme olejem, vložíme do misky, zalijeme vínem a necháme v chladu marinovat.
Zatím si očistíme cibuli. Nakrájíme ji nadrobno. Okurky nakrájíme na větší kostičky.
V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso na něm zprudka orestujeme z obou stran. Maso dáme stranou na teplé místo. Do pánve přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli dorůžova. Výpek s cibulí zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a dobře rozmícháme. Do omáčky vložíme maso a vše podusíme doměkka. Asi po 15 minutách dušení přidáme kapary a okurky. Podle potřeby přiléváme vývar. Pokud chceme mít omáčku pikantnější, přidáme nasekanou chilli papričku.
Vepřové plátky Pikantérie podáváme s brambory nebo rýží.