Vepřové plátky na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks paprika
grilovací koření
olivový olej
1/2 lžíce sójová omáčka
1 ks velké rajče
2 plátky vepřová kotleta
voda na podlití
3 - 4 lžíce sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
2 plátky šunka versailles

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky omyjeme pod tekoucí vodou, dobře naklepeme na tenké plátky a okraje nařízneme, aby se nám při pečení maso nezkroutilo. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky, rajče oloupeme, zbavíme středu a tvrdší část nakrájíme na kostičky. Hrášek scedíme

  2. Vepřové osolíme, opepříme po obou stranách a posypeme trochou šafránu. Prudce osmahneme, vsypeme zeleninu a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Přidáme i sójovou omáčku. Pod pokličkou necháme asi 10 minut podusit

  3. Vepřové plátky se zeleninou navrstvíme do zapékací misky, posypeme grilovacím kořením a na každý plátek masa dáme smotanou šunku versailles (můžeme nahradit velkým plátkem slaniny)

  4. Vepřové plátky na zelenině necháme zapékat asi 15 minut na funkci gril

  5. Vepřové plátky na zelenině podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!