Vepřové plátky na zázvoru s patizonovým lečem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
2 lžíce hořčice
200 g patizon
2 lžíce salsa
2 ks červená kapie
mletý zázvor
0.8 kg vepřové maso
mletá sladká paprika
1 lžíce mletý zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozklepeme je, osolíme a potřeme mletým zázvorem a hořčicí. Necháme chvilku uležet. Mezitím si nakrájíme cibuli, kapii a patizon (případně cuketu) nakrájíme na tenké nudličky a vše dáme do misky. Osolíme a přidáme zelený pepř, salsu (nebo kečup) a posypeme mletou paprikou (může být i pálivá).

  2. Na rozpáleném oleji krátce osmahneme odležené vepřové plátky a vyndáme je na talíř. Do té samé pánve pak nasypeme směs zeleniny se salsou a podusíme, dokud je poloměkká. Pak dáme do pánve maso a lehce dodusíme, než si připravíme bramborovou kaši.

  3. Vepřové plátky na zázvoru s patizonovým lečem podáváme ozdobené čerstvou petrželkou. Je to výborné, chutné a barevné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!