Vepřové pečené v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.8 kg vepřová krkovice
podle chuti
česnek
sůl
cibule
drcený kmín
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vybereme si hezký kousek vepřového bez kosti (nejlépe krkovici, může být i pečeně, plec nebo kýta podle toho, jak moc prorostlé maso preferujeme). Kus by měl být vyšší, tvarem podobný malému kulatému bochníku chleba.

  2. Maso umyjeme a osušíme. Na prkénku maso osolíme ze všech stran, potřeme prolisovaným česnekem (můžeme použít česnek utřený se solí), posypeme mletou paprikou a drceným kmínem. Několik stroužků česneku a několik cibulí ještě nakrájíme na plátky a maso jimi obložíme opět ze všech stran.

  3. Takto připravený kus zabalíme do 3 vrstev alobalu. Balíček potom dáme uležet do chladu (doporučuji nechat uležet alespoň 2 - 3 dny).

  4. Uleželé maso zabalené v alobalu dáme do pekáčku nebo na plech a pozvolna pečeme asi 2 hodiny při cca 150 °C.

  5. Upečené maso můžeme ihned vybalit a podávat teplé třeba s bramborem, bramborovou kaší nebo lepenicí.

  6. Druhá možnost je nechat maso vychladnout do druhého dne zabalené v alobalu. Potom vychlazené rozbalit, vypečenou šťávu seškrábnout (dá se použít třeba jako základ pod francouzské brambory) a maso nakrájet na tenké plátky. Je výborné s kysanou okurkou a chlebem nebo jako součást obložené mísy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!