Sněhurčin dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 ks vejce
150 g máslo
1 dl kakao
2 dl mléko
1/2 balíčku prášek do pečiva
2,5 dl tvaroh
2 dl cukr krupice
1,5 dl cukr moučka
3 dl hladká mouka
150 g hořká čokoláda
3 dl smetana ke šlehání
strouhaná čokoláda
2 lžíce instantní káva
200 g drobné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 175 °C. V kastrolku svaříme mléko s kakaem a polovinou krupicového cukru. Směs necháme vychladnout

  2. Změklé máslo ušleháme se zbylým cukrem, jedno po druhém přidáváme vejce. Vmícháme kakaovou směs, mouku a prášek do pečiva. Dortovou formu o objemu asi 1,5 l vymažeme tukem a naplníme připraveným těstem. Pečeme asi 50 minut ve spodní části trouby. Upečený korpus necháme vychladnout a poté podélně rozkrojíme na 2 - 3 pláty

  3. V mixéru připravíme náplň. Promícháme tvaroh s cukrem a libovolným drobným ovocem. Pokud nemáme čerstvé ovoce, použijeme kompotované, v tomto případě si však dáváme pozor na množství cukru, aby náplň nebyla příliš sladká

  4. Na krém si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s kávou vmícháme do čokolády. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, ze smetany šlehačku. Do čokoládové směsi opatrně vmícháme nejdříve šlehačku a až poté bílkový sníh. Krém uložíme do chladu

  5. Jednotlivé pláty korpusu spojíme ovocnou náplní a celý dort potřeme čokoládovým krémem. Na závěr posypeme nastrouhanou tmavou nebo bílou čokoládou. Před krájením uložíme sněhurčin dort alespoň na 30 minut do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!