Sněhurčin dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 ks vejce 150 g máslo 1 dl kakao 2 dl mléko 1/2 balíčku prášek do pečiva 2,5 dl tvaroh 2 dl cukr krupice 1,5 dl cukr moučka 3 dl hladká mouka 150 g hořká čokoláda 3 dl smetana ke šlehání strouhaná čokoláda 2 lžíce instantní káva 200 g drobné ovoce
Postup Sněhurčin dort
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 175 °C. V kastrolku svaříme mléko s kakaem a polovinou krupicového cukru. Směs necháme vychladnout
Změklé máslo ušleháme se zbylým cukrem, jedno po druhém přidáváme vejce. Vmícháme kakaovou směs, mouku a prášek do pečiva. Dortovou formu o objemu asi 1,5 l vymažeme tukem a naplníme připraveným těstem. Pečeme asi 50 minut ve spodní části trouby. Upečený korpus necháme vychladnout a poté podélně rozkrojíme na 2 - 3 pláty
V mixéru připravíme náplň. Promícháme tvaroh s cukrem a libovolným drobným ovocem. Pokud nemáme čerstvé ovoce, použijeme kompotované, v tomto případě si však dáváme pozor na množství cukru, aby náplň nebyla příliš sladká
Na krém si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s kávou vmícháme do čokolády. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, ze smetany šlehačku. Do čokoládové směsi opatrně vmícháme nejdříve šlehačku a až poté bílkový sníh. Krém uložíme do chladu
Jednotlivé pláty korpusu spojíme ovocnou náplní a celý dort potřeme čokoládovým krémem. Na závěr posypeme nastrouhanou tmavou nebo bílou čokoládou. Před krájením uložíme sněhurčin dort alespoň na 30 minut do chladu.