Vepřové nudličky s ústřičnou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce česnek
olej
1 lžíce mléko
mletý bílý pepř
2 lžíce rybí omáčka
250 g vepřová panenka
1 lžíce třtinový cukr
2 lžíce ústřičná omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na co nejtenčí nudličky. Maso nesolíme, protože rybí omáčka je dost slaná. Promícháme nudličky s mlékem, rozetřeným česnekem, mletým bílým pepřem a dáme odležet asi na hodinu do ledničky

  2. Na pánvi rozpálíme olej a nudličky opékáme, dokud nepřestanou vydávat ze sebe tekutinu. Pak je zalijeme ústřičnou a rybí omáčkou a posypeme třtinovým cukrem. Stále mícháme až pokrm zhoustne

  3. Vepřové nudličky s ústřičnou omáčkou podáváme s rýží nebo asijskými tenkými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!