Vepřové nudličky s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 špetky sůl
1 kelímek vývar
1 ks cibule
1 kg mrkev
2 lžíce jíška
1 špetka mletý pepř
4 lžičky plnotučná hořčice
500 g vepřové maso
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na drobnější plátky (ne silnější než 3 mm). Ve větším hrnci podlijeme mrkev vodou a začneme dusit.

  2. Maso očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  3. Na pánvi s rozpáleným olejem zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ochucené masové nudličky a osmahneme. Přidáme hořčici, utřený česnek a hořčici trochu vysmažíme. Poté masovou směs vsypeme do hrnce s mrkví, podlijeme vývarem (domácím, případně z kostky) a zahustíme hotovou jíškou, moukou nebo rýžovou krupicí. Vše podusíme tak, aby maso bylo měkké a mrkev na skus, z mrkve nesmí být kaše.

  4. Vepřové nudličky s mrkví nejlépe chutnají s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!