Šunkové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
40 dkg šunka
2 ks cibule
4 porce rýže
1 kostka bujón
1 balíček mražená zeleninová směs
sůl nebo vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Obě cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Jednu cibuli osmahneme na lžíci oleje, když je zlatavá, přisypeme propláchnutou rýži. Zalijeme vodou, přidáme rozdrobený bujon a rýži podusíme doměkka. Rýži na cibulce dusíme asi 20 minut, pak odstavíme

  2. Mezitím i druhou cibuli osmažíme dozlatova, zasypeme balíčkem mražené zeleninové směsi a mírně podlijeme vodou. Přidáme trochu vegety a dusíme do změknutí zeleniny a do vypaření vody

  3. Rýži promícháme se zeleninou, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a podle chuti přidáme vegetu nebo sůl

  4. Šunkové rizoto ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!