Vepřové nudličky s játry recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks cibule 3 ks mrkev 300 g játra 115 g rajský protlak 500 g vepřové maso 2 ks barevná paprika podle chuti sůl mletý pepř sójová omáčka 1 hrst mletá sladká paprika podle potřeby olej na smažení
Postup Vepřové nudličky s játry recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso a játra nakrájíme na nudličky. Zeleninu očistíme. Česnek nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky.
Na pánvi rozehřejeme olej a krátce osmažíme česnek. Jen krátce, aby nám nezhnědl. Přidáme cibuli. Jakmile začne pouštět šťávu, přidáme vepřové maso. Osolíme ho a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme. Když je maso téměř měkké, přidáme játra a krátce osmahneme. Vsypeme mrkev a papriky. Vše postupně podléváme vývarem či vodou. Na konci vaření by měla zbýt nějaká šťáva. Do měkkého masa přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a podle chuti papriku s trochou pepře. Vepřové nudličky s játry již jen prohřejeme a odstavíme.
Vepřové nudličky s játry podáváme s hranolky nebo americkými brambory.