Vepřové nudličky s játry recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
3 ks mrkev
300 g játra
115 g rajský protlak
500 g vepřové maso
2 ks barevná paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř
sójová omáčka
1 hrst mletá sladká paprika
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso a játra nakrájíme na nudličky. Zeleninu očistíme. Česnek nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a krátce osmažíme česnek. Jen krátce, aby nám nezhnědl. Přidáme cibuli. Jakmile začne pouštět šťávu, přidáme vepřové maso. Osolíme ho a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme. Když je maso téměř měkké, přidáme játra a krátce osmahneme. Vsypeme mrkev a papriky. Vše postupně podléváme vývarem či vodou. Na konci vaření by měla zbýt nějaká šťáva. Do měkkého masa přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a podle chuti papriku s trochou pepře. Vepřové nudličky s játry již jen prohřejeme a odstavíme.

  3. Vepřové nudličky s játry podáváme s hranolky nebo americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!