Vepřové na žampionech a rozmarýnu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
3 dl vývar
1 ks cibule
rozmarýn
6 ks žampiony
mletý pepř
sojová omáčka
600 g vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a promícháme s rozetřeným česnekem a olejem. Maso necháme zhruba 2 hodiny odležet v lednici

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. 6 větších žampionů očistíme a nakrájíme na plátky

  3. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme kostky masa. K opečenému masu vsypeme žampiony, rozmarýn, podlijeme vývarem a dusíme. Podle potřeby doléváme vývar. Omáčku můžeme zahustit lžící hladké mouky rozmíchanou v malém množství vody. Nakonec můžeme vepřové na žampionech dochutit sojovou omáčkou, solí a pepřem

  4. Vepřové na žampionech a rozmarýnu podáváme s bramborovou kaší či rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!