Vepřové na šalvěji recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
125 ml vývar
- - máslo
8 plátků šunka parmská
- - pepř mletý
8 plátků maso vepřové
- - šalvěj
3 lžíce sherry
1 lžička jíška tmavá

Postup přípravy receptu

  1. Šalvěj omyjeme a natrháme lístečky. Maso lehce naklepeme a na každý plátek dáme kousek šunky a dva lístečky šalvěje, připevníme párátky. Na másle maso opečeme z obou stran, vyjmeme, osolíme, opepříme a uložíme v teple. Vypečenou šťávu podlijeme vývarem, zalijeme vínem, sherry, povaříme a zahustíme jíškou. Hotovou omáčkou maso přelijeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!