Sýrové suflé recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

4 ks vejce
řeřicha
majoránka
1 lžička hořčice
200 g gouda
mletý pepř
100 g ovčí sýr
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Goudu nastrouháme a ovčí sýr rozdrobíme, sýry v misce promícháme. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh

  2. K sýrům přidáme žloutky, hořčici, majoránku a pepř. Řeřichu omyjeme a lístečky smícháme se sýrovou hmotou, na závěr vmícháme ušlehaný sníh z bílků

  3. Sýrovou směs naplníme do máslem vymazaných zapékacích mističek a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme cca 20 minut

  4. Sýrové suflé ihned podáváme, chutná jako předkrm či chuťovka

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!