Vepřové na pepři s povidly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
2 lžíce ocet
1-2 ks cibule
chléb
1 kostka masox
1 ks bobkový list
4 ks nové koření
0 lžiček mletý pepř
0 lžic švestková povidla
0 kg vepřové maso
1 hrst mražená kukuřice
1 lžička celý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika
1 hrst mražená mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Koření (bobkový list, celý pepř, nové koření), ocet a masox povaříme 5 - 10 minut s rozdrobeným chlebem v 1/2 litru vody. Vývar přecedíme.

  2. Vepřové maso nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky a na mírném ohni rozpečeme. Přidáme maso a osmahneme ho dozlatova. Přidáme pokrájenou cibuli a necháme vysmahnout. Vepřové ragú podlijeme vývarem a dusíme na mírném ohni. Asi 15 minut před dokončením přidáme mrkev a kukuřici, dochutíme mletou paprikou a pepřem.

  3. K vepřovému na pepři přidáme 1/2 lžíce švestkových povidel, dobře promícháme a ještě chvíli dusíme. Když je maso měkké, podle chuti osolíme a dochutíme. V případě potřeby můžeme zahustit moukou.

  4. Vepřové na pepři s povidly podáváme s hráškovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!