Havajský ovocný salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 ks jablko
4 ks pomeranč
šlehačka
1 ks limetka
4 lžíce med
8 ks kiwi
2 ks banán
2 ks mango
50 g mandlové lupínky
1 balíček skořicový cukr
2 ks granátové jablko
50 g slunečnice

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče, kiwi, banány, jablka a manga oloupeme a pokrájíme nadrobno. Granátová jablka rozpůlíme a nejlépe kávovou lžičkou vybereme jednotlivé červené bobulky. Dobře odstraníme blanky mezistěn, které jsou velmi hořké

  2. Ovoce, slunečnici a mandlové lupínky lehce promícháme, zasypeme skořicovým cukrem a zalijeme medem rozmíchaným s limetkovou šťávou. Podle kyselosti použitého ovoce případně dosladíme nebo naopak přikyselíme a dáme dobře vychladit

  3. Havajský ovocný salát servírujeme ozdobený šlehačkou buď samotný nebo jej použijeme na příklad na vafle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!