Havajský ovocný salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 2 ks jablko 4 ks pomeranč šlehačka 1 ks limetka 4 lžíce med 8 ks kiwi 2 ks banán 2 ks mango 50 g mandlové lupínky 1 balíček skořicový cukr 2 ks granátové jablko 50 g slunečnice
Postup Havajský ovocný salát
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče, kiwi, banány, jablka a manga oloupeme a pokrájíme nadrobno. Granátová jablka rozpůlíme a nejlépe kávovou lžičkou vybereme jednotlivé červené bobulky. Dobře odstraníme blanky mezistěn, které jsou velmi hořké
Ovoce, slunečnici a mandlové lupínky lehce promícháme, zasypeme skořicovým cukrem a zalijeme medem rozmíchaným s limetkovou šťávou. Podle kyselosti použitého ovoce případně dosladíme nebo naopak přikyselíme a dáme dobře vychladit
Havajský ovocný salát servírujeme ozdobený šlehačkou buď samotný nebo jej použijeme na příklad na vafle.