Vepřové na kari s květákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
3 dl vývar
1 lžíce solamyl
1 lžička kmín
1 ks květák
2 lžíce kari koření
150 g mražený hrášek
0.5 lžičky mletý koriandr
1 špetka mletý zázvor
1 kelímek plnotučný jogurt
600 g vepřové na řízky
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Ty povaříme asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Mírně maso osolíme.

  2. V kastrole zahřejeme olej a maso v něm opečeme. Poprášíme kari a podlijeme vývarem. Přidáme koření, přivedeme k varu a zhruba 30 minut dusíme. Smísíme jogurt se solamylem a za stálého míchání přilijeme k masu. Přidáme hrášek s květákem a 5 minut prohříváme. Vepřové na kari s květákem již jen osolíme, opepříme.

  3. Vepřové na kari s květákem podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!