Dobrý kuřecí vývar recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks vejce 1 svazeček petrželka 1 ks celer 2 l voda 3 ks mrkev 1 ks petržel 3 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 3 kuličky celý pepř 2 ks kuřecí skelet 1 hrst vaječné nudle
Postup Dobrý kuřecí vývar
Postup přípravy receptu
-
Do velkého hrnce nalijeme studenou vodu, asi 2 litry, podle toho, jak silný vývar chceme mít. Do ještě studené vody dáme očištěné kuřecí maso, přidáme sůl, pepř celý, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu a následně ztlumíme, jen necháme pobublávat. Takto pomalu vaříme a jak se říká "táhneme" vývar, až se začnou dělat mastná oka a kuře bude měkké. Obvykle se doporučuje táhnout cca 1 - 2 hodiny
Poté vyndáme kuřecí maso, necháme chviličku vychladnout, vybereme koření a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a vaječné nudle. Vrátíme do vývaru obrané a pokrájené maso, podle chuti dosolíme, přidáme rozkvedlané vejce a nasekanou petrželku, necháme mírně vařit do změknutí zeleniny a máme hotovo
Dobrý kuřecí vývar podáváme horký.