Dobrý kuřecí vývar recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
1 svazeček petrželka
1 ks celer
2 l voda
3 ks mrkev
1 ks petržel
3 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
3 kuličky celý pepř
2 ks kuřecí skelet
1 hrst vaječné nudle

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce nalijeme studenou vodu, asi 2 litry, podle toho, jak silný vývar chceme mít. Do ještě studené vody dáme očištěné kuřecí maso, přidáme sůl, pepř celý, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu a následně ztlumíme, jen necháme pobublávat. Takto pomalu vaříme a jak se říká "táhneme" vývar, až se začnou dělat mastná oka a kuře bude měkké. Obvykle se doporučuje táhnout cca 1 - 2 hodiny

  2. Poté vyndáme kuřecí maso, necháme chviličku vychladnout, vybereme koření a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a vaječné nudle. Vrátíme do vývaru obrané a pokrájené maso, podle chuti dosolíme, přidáme rozkvedlané vejce a nasekanou petrželku, necháme mírně vařit do změknutí zeleniny a máme hotovo

  3. Dobrý kuřecí vývar podáváme horký.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!