Dobrý houskový knedlík recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
10 g droždí
1 ks rohlík
0,5 kg hrubá mouka
100 ml vlažná voda
150 ml vlažné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby s hnětacím nožem nalijeme 150 ml teplého mléka, 100 ml vody, droždí a cukr. Zvolíme program Těsto P2 a po skončení programu necháme 10 minut kynout. Přidáme mouku, vejce a sůl, zvolíme Pečivo P1. Na posledních 45 s přidáme do těsta 1 sušší rohlík nakrájený na kostičky. Lze ho také zapracovat do těsta až při tvarování

  2. Po skončení programu necháme kynout na 30 °C, tento krok naskočí automaticky. Stačí 10 minut. Vykynuté těsto vyjmeme z přístroje a uválíme šišku, kterou rozdělíme na 6 stejných dílů. Vytvarujeme knedlíky a necháme ustát 5 minut

  3. Do nádoby nalijeme 0,7 l horké vody, vložíme parní košík, program pára na 21 minut, zavřené víko Max pára. Po 1 minutě otevřeme víko a vložíme první tři knedlíky, vaříme v páře 10 minut. Vyjmeme uvařené knedlíky a vložíme druhou várku na dalších 10 minut

  4. Houskový knedlík podáváme s různými omáčkami a masem podle chuti

  5. Zdroj: tefal.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!