Vepřové na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 kg vepřové maso
příloha
3 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
mražený špenát
podle potřeby
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové vcelku dáme do hrnce, polijeme olejem, posolíme a pomažeme 4 stroužky prolisovaného česneku. Přikryjeme pokličkou a necháme do druhého dne v chladničce.

  2. Hrnec dáme na plotnu a na mírném ohni dusíme do poloměkka. Poté maso vyndáme, nakrájíme na plátky a vrátíme do hrnce, vaříme doměkka, poprášíme troškou mouky, aby se to zahustilo. Maso většinou pustí svou šťávu, že není třeba přilévat vodu.

  3. Připravíme si přílohu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špenát mražený dáme na cibulku osmaženou na troše oleje, vaříme, dokud špenát nezměkne. Potom přidáme 3 stroužky na plátky nakrájeného česneku, osolíme, chvilku povaříme a přidáme 2 vejce. Ještě chvilku povaříme.

  4. Vepřové na česneku podáváme s připraveným špenátem a bramborovým knedlíkem, který obvykle připravuji z pytlíku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!