Rýžovo-zeleninový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 3 - 4 špetky sůl 5 ks rajče 1 lžička bazalka 1 lžička kari 3 špetky libeček olivový olej 1 ks velká cibule 1,5 lžíce sójová omáčka 1 - 2 špetky mletý kmín 1/2 ks salátová okurka mletý černý pepř citronový pepř 5 - 6 ks bílá paprika 1 balíček olivy s paprikovou pastou citron nebo limetka 1,5 hrneček divoká rýže s parboilled
Postup Rýžovo-zeleninový salát
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uvaříme rýži. Použijeme nejlépe nelepivou parboilled namíchanou s divokou rýží. Několikrát ji propláchneme, dáme do hrnce, osolíme, přidáme kari a zalijeme zhruba dvojnásobným množstvím vody. Rýži uvaříme doměkka a necháme trochu vychladnout
Mezitím si připravíme zeleninu. Rajčata omyjeme, papriky očistíme, okurku a cibuli oloupeme. Rajčata nakrájíme půlkolečka nebo kostky, papriky na kolečka, okurku na podobně velké kousky
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmahneme na oleji, aby ztratila štiplavost
Veškerou zeleninu v misce promícháme, přidáme olivy překrájené na půlky, sójovou omáčku, čerstvě namletý citronový pepř, černý pepř, mletý kmín, libeček, bazalku a podle chuti ještě dosolíme. Vmícháme uvařenou rýži, zakápneme trochou oleje a citronové či limetkové šťávy. Pro lepší chuť, když si nehlídáme linii, přidáme místo oleje 2 - 3 lžíce majonézy
Rýžovo-zeleninový salát podáváme jako hlavní chod. Chutná teplý i studený a je výborný na večeři.