Rýžovo-zeleninový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

3 - 4 špetky sůl
5 ks rajče
1 lžička bazalka
1 lžička kari
3 špetky libeček
olivový olej
1 ks velká cibule
1,5 lžíce sójová omáčka
1 - 2 špetky mletý kmín
1/2 ks salátová okurka
mletý černý pepř
citronový pepř
5 - 6 ks bílá paprika
1 balíček olivy s paprikovou pastou
citron nebo limetka
1,5 hrneček divoká rýže s parboilled

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uvaříme rýži. Použijeme nejlépe nelepivou parboilled namíchanou s divokou rýží. Několikrát ji propláchneme, dáme do hrnce, osolíme, přidáme kari a zalijeme zhruba dvojnásobným množstvím vody. Rýži uvaříme doměkka a necháme trochu vychladnout

  2. Mezitím si připravíme zeleninu. Rajčata omyjeme, papriky očistíme, okurku a cibuli oloupeme. Rajčata nakrájíme půlkolečka nebo kostky, papriky na kolečka, okurku na podobně velké kousky

  3. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmahneme na oleji, aby ztratila štiplavost

  4. Veškerou zeleninu v misce promícháme, přidáme olivy překrájené na půlky, sójovou omáčku, čerstvě namletý citronový pepř, černý pepř, mletý kmín, libeček, bazalku a podle chuti ještě dosolíme. Vmícháme uvařenou rýži, zakápneme trochou oleje a citronové či limetkové šťávy. Pro lepší chuť, když si nehlídáme linii, přidáme místo oleje 2 - 3 lžíce majonézy

  5. Rýžovo-zeleninový salát podáváme jako hlavní chod. Chutná teplý i studený a je výborný na večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!