Vepřové medailonky ve slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky strouhanka
2 lžičky hořčice
4 dkg rostlinný tuk
75 dkg vepřová panenka
2 lžičky pikantní kečup
15 dkg anglická slanina (plátky)
podle chuti
sůl
majoránka
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Panenku zbavíme blan a zbytku tuku, opláchneme, osušíme a nakrájíme na 16 kousků.

  2. Připravíme si směs na potření. Smícháme pikantní kečup, strouhanku, pepř, sůl, papriku a majoránku. Směsí potřeme plátky masa vždy po jedné straně. Dva plátky masa spojíme potřenou stranou k sobě. Takto spojené medailonky obalíme anglickou slaninou a spíchneme párátkem.

  3. Na pánvi rozehřejeme rostlinný tuk a maso zprudka z obou stran opečeme. Teplotu ztlumíme a ještě asi 10 minut opékáme doměkka, občas přeléváme výpekem.

  4. Vepřové medailonky ve slanině podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!