Dušená vepřová játra na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl vývar mléko 1 ks cibule 3 lžíce kečup hladká mouka 600 g vepřová játra mletý černý pepř
Postup Dušená vepřová játra na česneku
Postup přípravy receptu
-
Játra opláchneme, zbavíme blan a žilek, ponoříme do mléka a necháme několik hodin odležet. Potom odleželá játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Přidáme játra, která ze všech stran orestujeme, podlijeme teplým vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Jakmile játra změknou, přidáme kečup, osolíme a vše ještě krátce povaříme
Dušená vepřová játra podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo jen s pečivem.