Dušená vepřová játra na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
vývar
mléko
1 ks cibule
3 lžíce kečup
hladká mouka
600 g vepřová játra
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme, zbavíme blan a žilek, ponoříme do mléka a necháme několik hodin odležet. Potom odleželá játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme

  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Přidáme játra, která ze všech stran orestujeme, podlijeme teplým vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Jakmile játra změknou, přidáme kečup, osolíme a vše ještě krátce povaříme

  3. Dušená vepřová játra podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!