Vepřové medailonky na hruškách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 snítky rozmarýn 2 ks hruška 1 sklenka suché červené víno 1 ks červená cibule 4 ks vepřové medailonky podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby 2 lžíce olivový olej na potření balsamikový ocet
Postup Vepřové medailonky na hruškách recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Omyté hrušky bez středu nakrájíme na osminky. Masové medailonky lehce naklepeme a potřeme balsamikovým octem.
Ve větší hluboké pánvi opečeme cibuli s rozmarýnem. Zhruba po pěti minutách přidáme medailonky, které zprudka opečeme. Celou směs podlijeme vínem a přidáme hrušky. Víno necháme odpařit, maso obrátíme a opékáme do změknutí.
Vepřové medailonky na hruškách podáváme teplé s bramborovou přílohou.