Vepřové medailonky na hruškách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 snítky rozmarýn
2 ks hruška
1 sklenka suché červené víno
1 ks červená cibule
4 ks vepřové medailonky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
2 lžíce olivový olej
na potření
balsamikový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Omyté hrušky bez středu nakrájíme na osminky. Masové medailonky lehce naklepeme a potřeme balsamikovým octem.

  2. Ve větší hluboké pánvi opečeme cibuli s rozmarýnem. Zhruba po pěti minutách přidáme medailonky, které zprudka opečeme. Celou směs podlijeme vínem a přidáme hrušky. Víno necháme odpařit, maso obrátíme a opékáme do změknutí.

  3. Vepřové medailonky na hruškách podáváme teplé s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!