Vepřové medailonky na hříbkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
3 dkg máslo
30 dkg hříbky
1 ks červená paprika
4 ks jarní cibulka
40 dkg vepřová panenka
podle chuti
sůl
mletý pepř
petrželka kudrnka
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové panenky nakrájíme malé medailonky. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou z obou stran.

  2. V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm z obou stran opečeme a pak ho přendáme na zahřátou mísu, kterou uložíme na teplém místě. Do pánve přidáme máslo, vložíme na něj nadrobno nakrájené jarní cibulky a lehce je zpěníme. Poté přidáme očištěné kousky hříbků a drobně nakrájenou červenou papriku. Promícháme, opečeme a podusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme, nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

  3. Houbovou směsí na talíři obložíme medailonky. Vepřové medailonky na hříbkách podáváme s rýží, brambory nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!