Vepřové medailonky na houbách s bramborovou kaší recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g hříbky
8 ks vepřová panenka
podle chuti
sůl
chilli paprička
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
podle potřeby
máslo
200 ml smetana
příloha
500 g brambory
na obalení
olivový olej
redukce
130 ml červené víno
250 ml hovězí vývar
1 lžíce balsamikový ocet
1 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osoleně vody. Uvařené a měkké brambory scedíme a rozšťoucháme. K rozšťouchaným bramborám vložíme plátky másla a s přiléváním smetany začínáme šlehat. Ušlehanou bramborovou kaši dochutíme solí a muškátovým oříškem.

  2. Olivový olej dochutíme solí a pikantní mletou papričkou. Vepřové medailonky obalíme v dochuceném olivovém oleji. Medailonky opečeme zprudka z každé strany na teflonové pánvi bez oleje asi na 5 minut a poté medailonky zabalíme do alobalu. Balíčky s masem vložíme asi na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

  3. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi s máslem osmažíme nakrájené houby a asi po 5 minutách podlijeme vínem. Když víno vyprchá, podlijeme vývarem promíchaným s cukrem a octem. Sos necháme zredukovat a zhoustnout. Vepřové balíčky rozbalíme, přelijeme houbovým sosem a doplníme bramborovou kaší.

  4. Vepřové medailonky na houbách s bramborovou kaší podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!