Špenátovo-slaninové motance z listového těsta recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks vejce
kečup
250 g mozzarella
1 balíček listové těsto
200 g anglická slanina
400 g mražený listový špenát

Postup přípravy receptu

  1. Špenát uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím si listové těsto rozválíme do tvaru obdélníku. Ze dvou třetin pomažeme kečupem a na vrstvu kečupu klademe plátky slaniny

  2. Uvařený špenát naklademe na prostřední třetinu těsta a na závěr poklademe mozzarellou nakrájenou na kolečka. Nepomazanou část listového těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a nakonec smotáme těsto do rolády. Roládu nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm (nebo dle vlastního uvážení) a poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Nakrájené motance pomažeme rozšlehaným vajíčkem

  3. Špenátovo-slaninové motance z listového těsta pečeme v předem vyhřáté troubě asi na 200 °C dozlatova

  4. Jako přílohu můžeme ke špenátovo-slaninovým motancům podávat zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!