Vepřové maso s hráškem a rajčatovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l vývar masový
200 g hrášek mražený
4 lžíce olivový olej
1 ks malá cibule
250 g rajčatové pyré
0 sklenek bílé suché víno
1 ks řapíkový celer
700 g vepřové libové maso
1 ks mrkev větší
podle chuti
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, mrkev a řapíkový celer oloupeme. U celeru se odkrojí konce a vše nasekáme na jemno.

  2. Do většího hrnce dáme olivový olej a jakmile je teplý vložíme nasekanou zeleninu. Restujeme asi 5 minut za stálého míchání, ať nepřipálíme.

  3. Do základu vložíme čisté vepřové nakrájené na kousky a necháme restovat na pomalém ohni ze všech stran, dokud se nezabarví. Jakmile vepřové maso chytilo barvu, zvýšíme plamen a podlijeme bílým vínem. Necháme vypařit alkohol a přidáme rajčatové pyré, hrášek. Necháme vařit, dokud omáčka nebude bublat. Poté přilijeme vývar a pomalu vaříme alespoň hodinku, do změknutí masa, a dokud se vývar nevypaří. Po uvaření dochutíme solí a pepřem.

  4. Vepřové maso s hráškem a rajčatovou omáčkou podáváme jako teplý hlavní chod.

  5. Vepřové maso můžeme zaměnit za hovězí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!