Vepřové maso s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 ks rajčata
1 ks cibule
2 ks zelená paprika
100 ml světlé pivo
100 g čerstvé houby
400 g vepřové maso
1 lžička mletá sladká paprika
podle potřeby
2 lžíce olej
vývar
1 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky nakrájíme na nudličky a rajčata na kousky. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Maso opečeme ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli a papriky, podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, vmícháme mletou papriku, přidáme nakrájené houby, nakrájená rajčata, ochutíme nasekaným česnekem, podlijeme pivem a dusíme doměkka.

  3. Vepřové maso s houbami podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!