Frittata s medvědím česnekem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
olej
sůl
6 ks vejce
1 lžička máslo
1 ks brambory
50 ml smetana ke šlehání
1 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
4 ks cherry rajčata
čubrica
1 hrst medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný brambor nakrájíme na jemné hranolky, které na oleji osmažíme dozlatova. Jemně nakrájenou jarní cibulku a nasekaný česnek zpěníme na másle. Medvědí česnek nasekáme na hrubší kousky. Rajčata očistíme a nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme

  2. Na pánvi s kovovou rukojetí zahřejeme malé množství oleje, dno pokryjeme bramborami a vše zalijeme vejci se smetanou. Směs ochutíme čubricou a na velmi nízké teplotě pečeme tak, aby se vejce ode dna a po okraji pánve zpevnila a střed zůstal ještě tekutý. Pak na pánev rozložíme nakrájený medvědí česnek, zpěněnou cibulku s česnekem a plátky rajčat, která osolíme a opepříme. Pánev vložíme do trouby roztopené na 220 °C a pečeme, dokud frittata nevyběhne a zezlátne. To trvá přibližně 6 - 8 minut

  3. Upečenou frittatu s medvědím česnekem ihned přesuneme na talíř a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!