Vepřové maso s bramborem v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks paprika
200 g šunka
1 kg brambory
2 ks cibule
3 ks rajče
100 g niva
100 g eidam
5 plátků vepřová plec
100 g uzený eidam
podle potřeby
olej
podle chuti
máslo
mletý černý pepř
granulovaný sušený česnek
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového plecka rukou trochu naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme granulovaným česnekem a naložíme do oleje alespoň na 24 hodin.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Papriku zbavíme stonku a semen, opláchneme a nakrájíme na větší kostky. Dvě větší cibule oloupeme a také nakrájíme na větší kostky. Nivu si nastrouháme na jemno. Rajčata rozkrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

  3. Nyní si roztáhneme alobal a začneme plnit. Pamatujte, že co balíček, to porce. Všechny suroviny si přibližně rozdělíme na 5 částí, z kterých vznikne 5 balíčků. Nejprve smícháme brambory, cibuli, papriku, několik plátků česneku a osolíme bylinkovou solí, popřípadě můžete ještě opepřit. Na tuto směs položíme plátek vepřové plece, kterou vyndáme rovnou z oleje, nemusíme nechávat odkapat.

  4. Plátek pak posypeme strouhanou nivou. Na nivu položíme plátky šunky nebo šunkového salámu. Na salám položíme několik plátků rajčete a nakonec překryjeme jedním plátkem uzeného a jedním plátkem normálního sýra. Ukrojíme silnější plátek másla (přibližně 0,5 cm), rozdělíme ho na několik částí a rovnoměrně rozprostřeme kolem brambor. Toto vše pak důkladně zabalíme (balil jsem alespoň 2 vrstvy) a dáme na pekáč.

  5. Pekáč s baličky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 - 180 °C, tak 70 až 80 minut.

  6. Vepřové maso s bramborem v alobalu rozbalíme a podáváme. Tento balíček nepotřebuje žádnou přílohu, jelikož vše je uvnitř. Maso bude křehké a voňavé od nivy a zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!