Vepřové maso nakyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks celer
2 ks rajče
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 ks petržel
700 g vepřová kýta
4 dl kyselé mléko
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Opepříme, osolíme, zalijeme kyselým mlékem a při střední teplotě zakryté dusíme.

  2. Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmahneme oloupanou a na drobno posekanou cibuli, a najemno pokrájenou mrkev, celer, petržel a pórek. Přidáme pokrájená rajčata, opepříme, poprášíme moukou a dusíme doměkka.

  3. Zeleninovou směs přidáme k dušenému masu a ještě 15 minut povaříme.

  4. Ideální přílohou jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!