Kachní galantina recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
16 g petrželka
2,2 kg kachna
mletý bílý pepř
360 g anglická slanina
250 g smetana 33%
20 g porto
20 g cognac
60 g zelené pistácie

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu opatrně vykostíme. Začíná se tak, že nejprve odsekneme křídla. Kachnu položíme na prsa, nařízneme podélně na hřbetě a ostrým malým nožem odřezáváme maso od kosti. Opatrně maso od kostry odtahujeme, abychom neprořízli kůži. Stehna vykostíme tak, že je lehce ořízneme a kost

  2. zasuneme dovnitř. Obrátíme plát kůží nahoru. Rozřízneme na dvě poloviny mezi prsa tak, aby na každé straně bylo v celku. Tam, kde bude kůže proříznutá na více místech, tak tu použijeme na náplň a druhou, hezčí, na naplnění a srolování

  3. Připravíme si náplň. Z jedné poloviny kachny odstraníme kůži, nakrájíme na menší kousky a dáme do nožového robota (kutru) a rozkutrujeme dohladka, asi 1 minutu. Potom přidáme vejce a dál kutrujeme 1 minutu. Dále přidáme smetanu, cognac, porto, osolíme, opepříme a kutrujeme 30 sekund. Takto připravené hmotě se říká fáš. Fáš protřeme přes jemné síto, abychom z ní odstranili blanky a šlachy

  4. Slaninu nakrájíme na kostičky, pistácie a pažitku nasekáme na jemno, přidáme vše do fáše a pořádně promícháme

  5. Prázdný plát z kachny rozložíme na fresh folii a lehce naklepeme paličkou na maso, tak aby maso bylo stejnoměrně rozložené. Plát osolíme, opepříme a do středu vložíme fáš. Plát opatrně srolujeme a stáhneme fresh folii, aby roláda byla krásně kulatá

  6. Roládu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě při 80 °C asi 2 hodiny. Pokud doma máme teploměr, píchneme ho do středu, kde by měla být teplota okolo 70 °C. Roládu vyjmeme z trouby a necháme v lednici vychladit. Studenou roládu krájíme na plátky

  7. Kachní galantinu podáváme na talířku s pošírovanou hruškou a švestkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!