Vepřové kotlety v jogurtu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
500 g vepřová kotleta
marináda
2 stroužky česnek
3 lžičky olivový olej
mletá skořice
kari koření
500 g bílý jogurt
mletý zázvor
na ozdobu
1 ks citron

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do jogurtu vmíchá 3 lžíce oleje, česnek, špetku soli a zbylé koření.

  2. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, vykostíme, mírně naklepeme a vložíme na 12 hodin do připravené marinády.

  3. Po nejméně 12 hodinách kotlety vyndáme, necháme je okapat a opečeme v rozpáleném oleji po obou stranách.

  4. Podáváme s plátkem citronu a zbytkem marinády, kterou jsme zamíchali do výpeku a nechali prohřát.

  5. Vhodná příloha je například rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!