Cuketový chleba z domácí pekárny recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
50 ml voda
350 g cuketa
1 lžíce cukr krupice
300 g hladká mouka
1 balíček sušené droždí
1 lžíce celý kmín
100 g pšeničná celozrnná mouka
1 - 2 hrstě slunečnicová semínka
100 g žitná chlebová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme, bez jader nastrouháme na hrubém struhadle, navážíme a nasypeme do pekárny. Přilijeme vodu a nasypeme všechny 3 druhy mouky. Do jednoho rohu nasypeme sůl a kmín a do protilehlého cukr a droždí

  2. Pekárnu zapneme na program KLASIK, velikost menší a kůrka střední. Po pípnutí (zvukovém signálu) přidáme slunečnicová semínka

  3. Cuketový chleba z domácí pekárny je jemný a vláčný, ale musí se spotřebovat do dvou dnů, aby cuketa nestačila zvodnatět.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!