Cuketový chleba z domácí pekárny recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 50 ml voda 350 g cuketa 1 lžíce cukr krupice 300 g hladká mouka 1 balíček sušené droždí 1 lžíce celý kmín 100 g pšeničná celozrnná mouka 1 - 2 hrstě slunečnicová semínka 100 g žitná chlebová mouka
Postup Cuketový chleba z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Cuketu oloupeme, bez jader nastrouháme na hrubém struhadle, navážíme a nasypeme do pekárny. Přilijeme vodu a nasypeme všechny 3 druhy mouky. Do jednoho rohu nasypeme sůl a kmín a do protilehlého cukr a droždí
Pekárnu zapneme na program KLASIK, velikost menší a kůrka střední. Po pípnutí (zvukovém signálu) přidáme slunečnicová semínka
Cuketový chleba z domácí pekárny je jemný a vláčný, ale musí se spotřebovat do dvou dnů, aby cuketa nestačila zvodnatět.