Vepřové kotlety se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kg brambory
100 ml šlehačka
4 ks vepřová kotleta
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety naklepeme (můžeme použít i jiné maso, třeba kuřecí), osolíme a opepříme.

  2. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka.

  3. Skleněnou zapékací mísu (nebo pekáč) pokapeme olejem, aby se nám spodní vrstva nepřipekla. Na kolečka nakrájené brambory navrstvíme na dno a osolíme. Na vrstvu brambor poklademe vrstvu okořeněného masa. Opět přikryjeme vrstvou brambor, které zase osolíme. Takto můžeme udělat několik vrstev, podle toho, jak velkou máme zapékací mísu.

  4. Až máme hotovo, zalijeme vše asi polovinou 40% šlehačky (smetany na šlehání v kelímku). Dáme do trouby a pečeme asi 45 - 60 minut na 180 °C. Šlehačka by se měla vypéct a vytvořit na bramborách chutnou vrstvu.

  5. Vepřové kotlety se šlehačkou ihned po upečení podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!