Vepřové kotlety na medu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vepřová krkovice
marináda
4 stroužky česnek
4 lžíce olej
1 lžička sůl
2 ks cibule
2 lžíce med
2 lžíce dijonská hořčice
4 lžíce barbecue omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

  2. Nakrájenou cibuli smícháme s medem, barbecue omáčkou, prolisovaným česnekem, dijonskou hořčicí, olejem a solí. Lehce naklepané maso vložíme do marinády minimálně na 2 hodiny. Já nakládám na 24 hodin.

  3. Kotlety pečeme přikryté nebo v sáčku na pečení se zbylou marinádou 2 hodiny při 170 °C v troubě na spodní a horní ohřev. Potom maso odkryjeme a pod grilem lehce dopečeme.

  4. Vepřové kotlety na medu můžeme podávat se šťouchanými brambory nebo hranolky, ale nejlepší jsou s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!