Čokoládové klášterní rohlíčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

160 g máslo
1 ks žloutek
50 g cukr moučka
210 g hladká mouka
140 g mleté ořechy
50 g tmavá čokoláda
čokoláda 70%

Postup přípravy receptu

  1. Do misky odvážíme mouku, cukr (nejlépe i prosejeme), mleté vlašské ořechy a tyto sypké suroviny promícháme. Přidáme čokoládu, kterou nastrouháme, pokud chceme kropenaté rohlíčky, nebo rozpustíme pro tmavší jednolitou barvu. Přidáme změklé máslo a žloutek. Všechny suroviny promícháme a zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme nejméně dvě hodiny odpočinout v lednici

  2. Poté tvoříme rohlíčky ručně, které pak skládáme na plech vyložený pečicím papírem nebo naplníme formičky

  3. Klášterní rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 10 minut, záleží na troubě

  4. Konce vychladlých rohlíčků namáčíme do rozpuštěné čokolády. Čokoládové klášterní rohlíčky skladujeme v uzavřené krabičce v chladu a servírujeme jako vánoční cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!